Arkiva Mujore: Maj 2009

TED, ide qe ja vlejne te perhapen.

TED (Technology Entertainment Design) organizon prezantime me te ftuar eksperte te fushave te ndryshme. Misioni i tyre eshte te perhapin ide te reja qe vertet ja vlejne. Keto prezantime mund te shihen apo te downloadohen falas nepermjet faqes se TED ose nepermjet kanalit te tyre ne Youtube.

Faqja zyrtare: www.ted.com

Kanali ne Youtube: www.youtube.com/user/TEDtalksDirector

Si shembull, ndiqni prezantimin e shpikjes se Johnny Lee, e cila shnderron nje Wii remote te thjeshte ne nje ekran gjigand touchscreen.

eHow, Faqe interesante (dhe e nevojshme) edukimi.

eHow eshte nje faqe interesante me artikuj te fushave te ndryshme. Qellimi i faqes eshte ti pergjigjet cdo pyetjeje qe fillon me “Si”. Si te gatuaj nje omelete? Si te programoj ne Object Oriented Programming?  Pergjigjet do ti gjeni tek www.ehow.com

U etiketua ,

Google shton opsione te reja kerkimi.

Google Search se fundmi shtoi opsione te reja kerkimi mjaft interesante. Lexoni me teper duke klikuar ketu ose shikoni videon e meposhtme:

Wikialarm, te lajmeron kur nje faqe e Wikipedia-s editohet.

WikiAlarm te njofton kur nje faqe e Wikipedia-s editohet. Njoftimet merren me ane te emailit dhe numri i gjurmimeve eshte i palimituar.

Per te shkuar tek wikiAlarm: http://www.wikialarm.com/

Këtë e pëlqejnë %d blogues: