Arkiva Kategorish: Desktop

Sublime-Translator, translate while you’re typing.

Since I love and (ab)use 24/7 the Sublime Text editor, I wrote SublimeTranslator, a simple plugin to quickly translate text in any language using Google. If you’re not using Sublime Text yet, you’re missing out a lot.

Here’s how the plugin works: write anything you want to translate, be it a word or a sentence, then enter a language code (en, fr, es, it, sq, etc) to translate text into that language, and then press the CTRL + SHIFT + l shortcut, and the text you just typed will translate into that language.

sb_final

If you want to use it, here’s the plugin’s page.

Build your own Google Alerts substitute (Python)

I loved Google Alerts, until it worked.  So, I was forced to create my own notifier (in the fastest possible way) and I wrote a basic python script that for my particular case, does the job pretty well.

The idea is the following: we search Google for our interested keyword/phrase, get the results back, find the total number of results, compare this number to our previous number of results (saved somewhere on a file), if greater: send email and save the bigger number on our file to use it for the next comparison. You can put this script on a crontab or, if in Windows, check Z-cron, and schedule it to run invisibly, say, every hour.

After the notification, I would go to Google and check the last 24 hour results to see what’s going on.

Below is the python script that searches for “Nard Ndoka” and sends an email to nardndoka@gmail.com when some page mentions this name. To use the script change the URL, email credentials, file paths, accordingly.


import urllib2
import re
from bs4 import BeautifulSoup
import smtplib


def remove_html_markup(s):
  tag = False
  quote = False
  out = ""

  for c in s:
      if c == '<' and not quote:
        tag = True
      elif c == '>' and not quote:
        tag = False
      elif (c == '"' or c == "'") and tag:
        quote = not quote
      elif not tag:
        out = out + c
  return out

url = "https://www.google.com/search?q=%22Nard+Ndoka%22"; #url to search, change accordingly

opener = urllib2.build_opener()
opener.addheaders = [('User-agent', 'Mozilla/5.0')]
find_html = opener.open(url).read()
soupg = BeautifulSoup(find_html)
results = soupg.findAll("div", { "id" : "resultStats" }).__str__() 

text = remove_html_markup(results) #remove html tags
final = re.sub(r"\D", "", text) #remove non-digit characters


with open("C:\Users\user\Desktop\searched.txt") as f:
  value = f.read()

if int(final)<=int(value):
  print "No new results"
else:
  f = open("C:\Users\user\Desktop\searched.txt", "w")
  f.write(final)   
  f.close()
  print "New results. New results. Sending mail.."
  def send_email2():
      import smtplib

      gmail_user = "nardndoka@gmail.com"
      gmail_pwd = "password"
      FROM = 'nardndoka@gmail.com'
      TO = ['nardndoka@gmail.com'] #must be a list
      SUBJECT = "New Alert"
      TEXT = "Google Search number was changed for Nard Ndoka. Now is ", final

      # Prepare actual message
      message = """\From: %s\nTo: %s\nSubject: %s\n\n%s
      """ % (FROM, ", ".join(TO), SUBJECT, TEXT)
      try:
        #server = smtplib.SMTP(SERVER) 
        server = smtplib.SMTP("smtp.gmail.com", 587) #or port 465 doesn't seem to work!
        server.ehlo()
        server.starttls()
        server.login(gmail_user, gmail_pwd)
        server.sendmail(FROM, TO, message)
        #server.quit()
        server.close()
        print 'Successfully sent the mail'
      except:
        print "Failed to send mail"
  send_email2()

Nard Ndoka v1.0, si te ndertosh nje chatbot qe flet shqip ne me pak se 10 min. (Python)

Shkurtimisht, ideja eshte kjo: te perdorim materialet e nje chatbot-i qe flet anglisht, por inputet dhe outputet do ti perkthejme ne gjuhen shqipe duke perdorur Google translate. Pra, useri do shkruaje ne shqip -> kjo dergohet ne Google Translate dhe perkthehet ne anglisht -> me pas chatboti merr tekstin ne anglisht, e “kupton” -> dhe i kthen pergjigje ne anglisht -> kjo me pas perkthehet me Google translate ne shqip, dhe useri e lexon pergjigjen ne shqip. Me pak fjale, nje telefon i prishur.

Chatbot-in e pagezova me emrin Nard Ndoka pasi me pelqeu niveli i inteligjences. Ja dhe nje pjesez nga chatimi im i kendshem me te,  mungonin vetem qirinjte:

nardi

Rreshtat qe nuk kane ‘>’ jane te Nardit.

Nese doni dhe ju Nardin ne kompjuterin tuaj, ndiqni hapat e meposhtme. Nese keni paqartesi, lexoni linket dhe dokumentacionet e tyre.

1. Shkarko Python dhe PyAIML

2. Shkarko nje AIML set. (Une perdora kete)

3. Ne direktorine qe shkarkove AIML-te, krijo nje fajl nardi.py dhe bej paste:

#!/usr/bin/env python
# -*- coding: latin-1 -*-
import urllib2
import aiml

k=aiml.Kernel()
k.learn("std-startup.xml")
k.respond("load aiml b")
k.setBotPredicate("name", "Nard Ndoka") #Emri i Botit

def translate(to_translate, to_langage="auto", langage="auto"): #funksioni qe kryen perkthimin ne Google Translate
  agents = {'User-Agent':"Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30)"}
  before_trans = 'class="t0">'
  link = "http://translate.google.com/m?hl=%s&sl=%s&q=%s" % (to_langage, langage, to_translate.replace(" ", "+"))
  request = urllib2.Request(link, headers=agents)
  page = urllib2.urlopen(request).read()
  result = page[page.find(before_trans)+len(before_trans):]
  result = result.split("<")[0]
  return result

if __name__ == '__main__':
  while True:
    print translate(k.respond(translate(raw_input("> "), 'en')), 'sq').decode('utf-8') #merr input -> perkthe ne anglisht-> merr pergjigje nga Nardi ne anglisht -> perkthe perseri ne shqip dhe printoje

Me pas ekzekuto skriptin, dhe VOILA, Nardi eshte i gjithi i joti!

f.lux ngrohteson ngjyrat e monitorit sipas ores duke lehtesuar keshtu leximin ne kompjuter.

f.lux

f.lux eshte nje aplikacion qe pershtat ngjyrat e monitorit sipas drites. Pasi perendimit te djellit, f.lux ngrohteson automatikisht ngjyrat e monitorit dhe lehteson leximin ne ekran. Per ta shkarkuar ose me teper info, faqja zyrtare. 

Sublime Text 2: Text Editor-i i bukur, i shpejtë, produktiv, i thjeshtë e i lehtë.

Sublime Text 2 eshte nje tekst editor i perkryer, vecanerisht per programuesit (desktop apo web). Mesoni se c’eshte ne gjendje te beje ky text editor duke shkuar te faqja zyrtare http://www.sublimetext.com/

Si te automatizojme gjithcka duke perdorur Sikuli.

Sikuli, nje projekt i MIT, mundeson automatizimin e veprimeve (ndoshta rutine) qe iu duhet te kryeni para kompjuterit. Me fjale te tjera, Sikuli ju mundeson krijimin e njefare Macro-je per kompjuterin tuaj. Me te mund te kontrollosh faqe interneti apo aplikacione (windows/linux/mac). Per me teper, eshte falas. Vizitoni faqen zyrtare info me te detajuara: www.sikuli.org

SmallBasic, nje vegel programimi per fillestare.

N.q.s. deshironi ti hyni botes se programimit ju keshilloj te provoni SmallBasic. Nje ambient programimi i ndertuar posacerisht per fillestaret. I lehte per tu mesuar, me nje tutorial te shkruar mire, SmallBasic do te jete dera juaj drejt programimit. Aplikacionet qe mund te shkruhen ne SmallBasic jane mjaft te fuqishem. Po marr nje shembull, nqs ju shkruani keto dy rreshta kod:

pic = Flickr.GetRandomPicture(“rainier”)
Desktop.SetWallPaper(pic)

pic = Flickr.GetRandomPicture(“rainier”)

Desktop.SetWallPaper(pic)

dhe e ben “run”, aplikacioni do te zgjedhe nje foto random nga flickr dhe do ta vendose ate si wallpaper.

Faqja zyrtare e SmallBasic: http://msdn.microsoft.com/en-us/devlabs/cc950524.aspx (Madhesia e Fajlit 4.3 MB)

U etiketua , , , ,

Dropbox ruan fajlat tuaj online.

Dropbox eshte nje sherbim online/desktop aplikacion qe mundeson ruajtjen e fajlave tuaj online. Hapat e perdorimit jane:

1. Shko tek www.getdropbox.com dhe shkarko (me pas instalo) Dropbox.

2. Nje folder i quajtur “My Dropbox” do te krijohet (ne lokacionin qe deshironi).

3. Ruajini fajlat ne kete folder, dhe ata do te jene te aksesueshem online duke u loguar ne llogarine tuaj ne http://www.getdropbox.com (llogaria krijohet gjate instalimit te aplikacionit).

Hapesira per perdoruesit qe perdorin versionin falas eshte 2 GB.

U etiketua ,

“Gnome Do”, i thjeshte, i shpejte, i zgjuar.

Qellimi i Gnome Do eshte aksesimi dhe kontrollimi i materialeve (ne kompjuter apo ne web) shume me lehte. Programi perbehet nga nje texbox (fushe shkrimi) ku perpunon tekstin dhe ve ne dispozicion sherbimin e kerkuar. Nepermjet Gnome Do mund:

– Te Aksesohen fajlet ne kompjuter (duke shkruar nje pjese te emrit te dokumentit, ai do te shfaqet menjehere ne Gnome Do si opsion per ta hapur)

– Te update-ohet statusi i Twitter.

– Te krijohen evente ne Google Calendar.

– Te hapen programet e kompjuterit me lehte. (psh nqs shtypet “F”, ka shume mundesi qe opsioni per te hapur Firefox te shfaqet).

– Te degjohet muzike.

– Te aksesohen kontaktet ne Gmail apo Hotmail

– Te kontrollohet Skype

– Te levizen fajle neper folderat e kompjuterit.

– Te kerkohet ne Google, Youtube, Wikipedia etj.

etj etj etj etj etj etj.

Me Gnome Do mund te behet pak a shume, gjithcka.

Gnome Do eshte i mundur vetem per platformen linux. Per te lexuar me tej rreth ketij aplikacioni te fuqishem vizitoni faqen zyrtare http://do.davebsd.com/

Ndalo programet “Not Responding” me një klikim.

N.q.s përdor Windows, ka shumë ngjasa që njoftimi “Not Reponding” të të jetë shfaqur disa herë. Ekziston një mënyrë e thjeshtë për të krijuar një ikonë, të cilën n.q.s e klikon, programet që nuk po përgjigjen (Not Responding) do të mbyllen automatikisht.

Për të krijuar këtë ikonë, mjafton të krijoni një shortcut të ri (kliko me të djathtën, zgjidh “New” e më pas “Shortcut”) që ju lidh me adresën:

taskkill.exe /f /fi “status eq not responding”

Këtë e pëlqejnë %d blogues: