Arkiva Etiketash: programim

“Invent with Python”: e-book mbi programimin e videolojrave ne Python (anglisht).

Te gjithe entuziastet e programimit, vecanerisht ata te interesuar pas videolojrave, jane te ftuar ti hedhin nje sy faqes se mesiperme. Nuk nevojitet eksperience ne programim qe te ndiqni kapitujt; cdo gje fillon nga 0. Programim te mbare!

U etiketua , ,

SmallBasic, nje vegel programimi per fillestare.

N.q.s. deshironi ti hyni botes se programimit ju keshilloj te provoni SmallBasic. Nje ambient programimi i ndertuar posacerisht per fillestaret. I lehte per tu mesuar, me nje tutorial te shkruar mire, SmallBasic do te jete dera juaj drejt programimit. Aplikacionet qe mund te shkruhen ne SmallBasic jane mjaft te fuqishem. Po marr nje shembull, nqs ju shkruani keto dy rreshta kod:

pic = Flickr.GetRandomPicture(“rainier”)
Desktop.SetWallPaper(pic)

pic = Flickr.GetRandomPicture(“rainier”)

Desktop.SetWallPaper(pic)

dhe e ben “run”, aplikacioni do te zgjedhe nje foto random nga flickr dhe do ta vendose ate si wallpaper.

Faqja zyrtare e SmallBasic: http://msdn.microsoft.com/en-us/devlabs/cc950524.aspx (Madhesia e Fajlit 4.3 MB)

U etiketua , , , ,
Këtë e pëlqejnë %d blogues: